wat is er nou leuker dan een boek met je eigen naam?

Wat wordt er precies gepersonaliseerd?

In elk kleuterboek staat jouw kind, met voornaam en illustraties centraal. In de boeken komen ook 1 of 2 bijrollen voor, hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan papa, mama of een broertje, zusje of vriend(innet)je. In "puur geluk & spuitluiers" is de hoofdrol voor de mama en de bijrol voor haar pasgeboren baby.

Met onze online app kun je de boeken zelf gemakkelijk personaliseren. In deze app kan je de naam invullen en zelf een poppetje samenstellen door de gewenste huidskleur, haarkleur, kapsel (of hoofddoek) te selecteren. Ook kun je nog voor extra's kiezen, zoals een bril, baard of snor. Mis je nog iets? Neem dan contact met ons op en dan kijken we of jouw idee mogelijk is!

Zo ontstaat er een uniek en persoonlijk boek, met illustraties die voor elk kind speciaal gemaakt worden.

Voor wie zijn de kleuterboeken geschikt?

De kleuterboeken "het bos" en "het spook" zijn speciaal ontwikkeld voor kleuters die graag zelf willen lezen. Je bepaalt zelf het niveau waarop je kind begint met lezen.
Stap 1: voorlezen en letterherkenning.
Stap 2: samen lezen. Je kind leest een woord uit de zin
Stap 3: je kind leest (onder begeleiding) zelf hele zinnen.

De kleuterboeken zijn ook leuk om voor te lezen aan jongere kinderen.

Het dino-doe-boek is voor wat oudere kinderen bedoeld en geschikt om voor te lezen aan kinderen van ongeveer 4-8 jaar.

Is het boek ook geschikt voor jongere kinderen?

Jazeker! De boeken "het spook" en "het bos" zijn ook hartstikke leuk om voor te lezen aan jonge kinderen, vanaf ongeveer 1,5 jaar. Door de korte zinnen, duidelijke verhaallijn en kleurrijke plaatjes kunnen ook dreumesen en peuters de verhaaltjes volgen.

Het dino-doe-boek is, vanwege de wat moeilijkere inhoud, geschikt om samen te lezen voor kinderen vanaf ongeveer 4 jaar.

Hoe zijn de boeken opgebouwd?

"Het spook" en "het bos" zijn eenvoudig geschreven. Op de linker pagina staat een illustratie, op de rechter pagina tekst. Voor de duidelijkheid staan er op elke pagina maar een of twee korte zinnen. (Bij lange voornamen kan er een extra regel komen, omdat de zin anders niet op de pagina past.)

In het boek worden de letters van school gebruikt. Bij de zinsopbouw worden voornamelijk woorden gebruikt die geschreven worden, zoals ze worden uitgesproken (zoals "spook" en "is"). Daarnaast komen er ook enkele herkenbare woorden voor, zoals de eigen naam en "papa" en "mama", als je die hebt ingevuld in de app.

Ter aanvulling worden er in elk boek ook een of twee dubbele klanken gebruikt (zoals ij, oe, ui, ei).

Het dino-doe-boek is anders opgebouwd. Dit is een interactief voorleesboek, waarin bladzijdes met weetjes en bladzijdes met vragen elkaar afwisselen.

Puur geluk & spuitluiers is een boek dat gevuld is met cartoons over het ouderschap. Het eerste deel is gepersonaliseerd, het tweede deel is een verzameling van gestandaardiseerde cartoons.

Zijn de boeken ook geschikt voor transgenderkinderen?

Ja, de kleuterboeken zijn ook geschikt voor transgender en non-binaire kinderen. Je kunt het uiterlijk van de hoofdpersonen in de kleuterboeken geheel naar eigen inzicht samenstellen.

Voor het gebruiksgemak staan de kapsels gegroepeerd onder "meisje" en "jongen", maar het staat je natuurlijk vrij om het kapsel te kiezen dat het best bij jou past!

Bovendien wordt er in de kleuterboeken niet verwezen naar de hoofdpersonen met hij/zij, maar met de (door jou doorgegeven) namen. Ook hier ben je helemaal vrij in je keuze: kies een voornaam, bijnaam of een combinatie, zoals "opa utrecht", "mama karin", "oma marie" of "tante cheryl".

Hoeveel kost een boek?

Een boek met gepersonaliseerde namen en illustraties is te bestellen vanaf € 16,95, deze prijs geldt voor de kleuterboeken "het bos" en "het spook". Het grote dino-doe-boek is groter en kost 19,95. Op de achterkant kun je nog gratis een persoonlijke tekst laten afdrukken. De gepersonaliseerde versie van "puur geluk & spuitluiers" kost 24,95, daarnaast bestaat er ook een ongepersonaliseerde variant, deze kost € 14,95. De verzend- en handlingskosten zijn € 4,05 voor 1 A5-boek en € 4,35 voor 1 A4-boek. Voor de bijkomende kosten bij een bestelling van meerdere boeken klik hier.

Hoe bestel ik een gepersonaliseerd boek?

Selecteer eerst het boek dat je wilt bestellen. Klik vervolgens op "maak mijn boek". Je wordt dan automatisch doorgelinkt naar de app. In deze tool kun je zelf de poppetjes samenstellen voor in het boek. Let hierbij goed op welke poppetjes de kinderen en welke de volwassenen zijn (dit verschilt per boek).

Vul eerst de naam/namen in. Selecteer daarna geslacht, huidskleur, haarkleur en kapsel (of hoofddoek). Selecteer vervolgens eventuele extra's zoals bril, baard of snor.

Als je hiermee klaar bent, kun je nog een (gratis) persoonlijk berichtje typen in het veld onder de app.

Vervolgens klik je op "bestellen" en krijg je een overzicht van je bestelling. Nadat je je gegevens hebt ingevuld en betaald hebt, gaan wij voor je aan de slag en maken we een prachtig persoonlijk boek voor je.

We hebben ook een instructiefilmpje gemaakt dat je hieronder kunt bekijken.


Wat is de levertijd?

Wij streven ernaar de kleuterboeken zo snel mogelijk te bezorgen. Alle boeken zijn uniek en worden gepersonaliseerd met naam en illustraties. Wij hebben dan ook geen boeken op voorraad, maar laten de boeken drukken op aanvraag. De levertijd is daarom maximaal 6 werkdagen, maar als het sneller kan, doen we dat natuurlijk! De levertijd van kaartsets is korter, namelijk 2-3 werkdagen.

Wat zijn de verzendkosten en andere bijkomende kosten?

De bijkomende kosten bestaan uit verzend- en handlingskosten. Wij hanteren hierbij de kosten van onze drukker. Hieronder een overzicht van de kosten op basis van aantal bestelde boeken of kaartsets:

Nederland:
aantal boekenverzendkosten
1 (A5)€ 4,15
1 (A4)€ 4,45
2 t/m 4€ 4,75
5 of meer€ 7,95

aantal kaartsets A6verzendkosten
1€ 3,85
2€ 4,35
3€ 5,15
4 of meer€ 9,05

aantal kaartsets A5verzendkosten
1€ 4,35
2 € 5,05
3 of meer€ 9,05

België:
aantal boekenverzendkosten
1 (A5)€ 8,75
1 (A4)€ 9,05
2 - 6€ 9,45

aantal kaartsets A6verzendkosten
1€ 7,55
2€ 8,05
3€ 10,55
4 of meer€ 10,85

aantal kaartsets A5verzendkosten
1€ 9,75
2 € 10,45
3 of meer€ 10,85

Bezorgen jullie ook in België?

Ja! Sinds eind 2017 leveren wij ook in België.

Mag ik een gepersonaliseerd boek retourneren?

Nee, onze boeken kunnen niet geretourneerd worden, omdat wij alleen gepersonaliseerde boeken op aanvraag drukken. Onze boeken zijn daarom uitgesloten van het wettelijke recht op bedenktijd (herroepingsrecht). Wij raden je daarom aan je gegevens en selectie(s) altijd goed te controleren. Heb je een klacht over je geleverde boek, neem dan contact met ons op en we zoeken naar een gepaste oplossing. De ongepersonaliseerde versie van "puur geluk & spuitluiers" mag wel geretourneerd worden, je kunt hiervoor contact met ons opnemen via info@mijnkleuterboek.nl

Welke betaalmethoden hebben jullie?

Je kunt bij ons betalen via I-DEAL, of met MasterCard/VISA.

Waarom kan ik bij de namen geen hoofdletter invullen?

Kinderen leren eerst kleine letters lezen, daarna pas hoofdletters. De kleuterboeken zijn zo geschreven dat beginnende lezers de tekst kunnen lezen, vandaar de keuze voor kleine letters. Deze methode wordt bijvoorbeeld ook toegepast in AVI-start boeken.

Hoe gebruik ik de actiecode voor een gratis e-book?

Als je een actiecode hebt ontvangen, kun je het gratis e-book samenstellen op de speciale actiepagina. Je hebt de keuze uit twee boeken; "het spook" en "het bos". Selecteer eerst het gewenste boek. Vervolgens kun je de personages samenstellen. Als laatste moet je je e-mailadres en de actiecode invoeren. Het e-book kan het best gelezen worden op een tablet, maar is ook geschikt voor computers/laptops en smartphones. Let op: per e-mailadres kan er maar één e-book besteld worden. Wij gebruiken je e-mailadres alleen voor het verzenden van het e-book.